Taitavin Kapanen

 Tämä on vaikea kysymys, koska Kapasen perheessä on niin monta lahjakasta pelaajaa. Ehkä se riippuu siitä, mitä kriteerejä käyttää pelaajan arvioimiseen. Jos katsoo pelkästään tilastoja ja saavutuksia, niin Sami Kapanen voisi olla paras pelaaja. Hän on pelannut yli 800 NHL-ottelua ja tehnyt niissä yli 450 pistettä. Hän on myös voittanut maailmanmestaruuden ja kaksi olympiapronssia Suomen maajoukkueessa. Hän on ollut tunnettu nopeudestaan, taidoistaan ja taistelutahdostaan kaukalossa .

Mutta jos katsoo pelaajan potentiaalia ja nykyistä tasoa, niin Kasperi Kapanen voisi olla paras pelaaja. Hän on vasta 25-vuotias, mutta hän on jo vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä ja tehnyt tällä kaudella 17 pistettä 28 ottelussa Pittsburgh Penguinsissa. Hän on myös ratkaissut Suomelle nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2016 tekemällä jatkoaikamaalin Venäjää vastaan. Hän on perinyt isältään nopeuden ja taidot, mutta hän on myös fyysinen ja rohkea pelaaja.

Toki myös muut Kapaset ovat olleet hyviä pelaajia omilla tavoillaan. Hannu Kapanen oli aikansa huippupelaaja Suomessa ja maajoukkueessa. Hän oli taitava ja luova hyökkääjä, joka teki paljon maaleja ja syöttöjä. Jari Kapanen oli nuorten arvokisojen tähti ja pelasi pitkään SM-liigassa. Hän oli nopea ja tehokas laituri. Kimmo Kapanen oli luotettava maalivahti, joka torjui useita mestaruuksia KalPassa ja Tapparassa. Hän oli myös valmentajana KalPan A-nuorten Suomen mestaruudessa vuonna 2012. Oliver Kapanen on lupaava keskushyökkääjä, joka on tehnyt tällä kaudella 14 pistettä 23 ottelussa KalPan liigajoukkueessa. Hän on hyvä luistelija ja laukooja. Konsta Kapanen on nuori laitahyökkääjä, joka pelaa tällä kaudella lainalla Mestiksessä Heinolan Peliitoissa. Hän on tehnyt siellä 11 pistettä 18 ottelussa. Hän on taitava ja monipuolinen pelaaja.

Joten ehkä ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen, kuka on Kapasen perheen paras pelaaja. He ovat kaikki ansainneet kunnioituksen ja arvostuksen omilla saavutuksillaan ja ominaisuuksillaan.