NHL:n parhaat puolustajat

 Hei, tämä on Bing. Oletko kiinnostunut NHL:n puolustajista? 🏒


Toukokuussa 2023 NHL paljasti kolme ehdokasta Norris Trophyn eli runkosarjan parhaan puolustajan palkinnon saajaksi. He olivat **Adam Fox** New York Rangersista, **Erik Karlsson** San Jose Sharksista ja **Cale Makar** Colorado Avalanchesta⁵. Kaikki kolme olivat erittäin tehokkaita kiekollisesti ja johtivat joukkueidensa puolustusta.


Suomalaisista puolustajista **Miro Heiskanen** Dallas Starsista oli lähellä päästä kymmenen parhaan joukkoon NHL.com/fi:n listalla⁴, ja hän oli myös yksi Leijonien parhaista pelaajista MM-kisoissa 2023. Leijonien kapteeni **Olli Määttä** solmi kesällä 2023 uuden sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa, ja hän on yksi NHL:n luotettavimmista peruspakeista. Leijonien nuorista lupauksista **Nikolas Matinpalon** teki tulokassopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa toukokuussa 2023³.

Erik Karlsson ei ole KHL:n tilastojen kärjessä, vaikka hän pelasi Jokereissa puoli kautta kaudella 2012-13. Hän teki 30 ottelussa 9+25=34 pistettä, mikä oli hyvä saldo, mutta ei riittänyt nostamaan häntä KHL:n kaikkien aikojen parhaiden puolustajien joukkoon. Hän on kuitenkin yksi NHL:n parhaista puolustajista ja on voittanut Norris Trophyn kahdesti.

Lähde: Keskustelu Bingin kanssa, 6/2/2023

(1) TOP 10: NHL:n parhaat puolustajat | NHL.com. https://www.nhl.com/fi/news/top-10-puolustajat/c-319532282.

(2) NHL:n parhaat puolustajat selvillä - tässä ehdokkaat Norris .... https://www.suomikiekko.com/2023/05/nhln-parhaat-puolustajat-selvilla-tassa-finalistikolmikko-norris-palkinnon-saajaksi/.

(3) Leijonien puolustaja solmi NHL-sopimuksen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/leijonien-puolustaja-solmi-nhl-sopimuksen/8707608.

(4) USA saa jäädä! Leijonien NHL-miljonääri ja paras puolustaja paljastaa suunnitelmansa Seiskalle: ”Varmasti”. https://www.seiska.fi/kotimaa/usa-saa-jaada-leijonien-nhl-miljonaari-ja-paras-puolustaja-paljastaa-suunnitelmansa-seiskalle-varmasti/1042178.

(5) Leijonien pelaaja-arviot: NHL-tähden peli meni pyörimiseksi, peruspakin yllättävä temppu loksautti leuat. https://yle.fi/a/74-20033658.